divendres, 8 de febrer del 2019

Nàufrags de l'Evolució

Ahir vàrem tenir l'oportunitat (i la gran sort) de visualitzar la projecció audiovisual Nàufrags de l'Evolució, la qual ha rebut diversos premis internacionals, com el Premi a la Millor Pel·lícula Europea del Festival de Cinema de la Conservació de la Vida Salvatge de Nova York.



En acabar el documental, vàrem poder interactuar amb el mateix creador i presentador del documental, el menorquí Toni Escandell, i alguns boixos i boixes li varen formular preguntes sobre el que havíem vist. 


A través de la projecció, vàrem poder conèixer uns personatges molt especials de les nostres illes, la sargantana balear i la planta Rapa Mosquera, ambdues espècies endèmiques. 

Durant el curs del documental, Toni Escandell presenta alguns dels comportaments que han adoptat les sargantanes per poder subsistir en l'illa de l'Aire, en la qual els recursos alimentaris són escassos i, a vegades, difícils de trobar. Per aconseguir-ho, han hagut d'aprendre a treure profit de tot tipus de matèria orgànica i a interactuar amb algunes de les plantes de l'illot. 

Aquesta projecció ens va acostar una mica més al món de la ciència i de la investigació d'uns personatges de la natura balear i, en definitiva, al nostre patrimoni cultural. 



I, per acabar el dia, vàrem esmorzar al parc. Ens ho vàrem passar d'allò més bé! Quin dia més complet!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada